Gyümölcstorta
Gyümölcstorta
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A piskótához

    • tojás - 4 darab
    • kristálycukor - 4 evőkanál
    • liszt - 4 evőkanál

    A krémhez

    • pugindpor (ízlés szerint összeválogatva) - 2 csomag
    • zselatin - 1 csomag
    • gyümölcs - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A 4 tojást kettéválasztjuk. A tojásfehérjét 4 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd a 4 tojássárgáját és a 4 evőkanál lisztet óvatosan hozzákeverjük. Vigyázzunk ne nagyon törjük össze a habot.
    2. Egy kör alakú sütőformát sütőpapírral kibélelünk, és a masszát 170-180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük.
    3. A pudingok elkészítése: a pudingokat a csomagolásán leírtak szerint elkészítjük, annyi különbséggel, hogy az 5 dl tej helyett 4 dl tejjel készítjük, hogy jól megkössön, ne essen szét a torta. Az elkészült pudingokat kicsit hűlni hagyjuk, és mind a kettőt a piskótára öntjük, majd a gyümölcsökkel díszítjük.
    4. Végül a zselatint is elkészítjük és a gyümölcsökre öntjük. 1-2 óra után – ha lehűlt – a torta fogyasztható. (Hűtőbe is tehetjük, hogy jó hűs legyen.)