Habcsók
Desszertek: Habcsók a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
Adjuk a fehérjékhez az ecetet, majd verjük fel a őket a cukor egynegyedével kb, félig.
2
Közben egy kevés vízzel főzzük föl a cukor nagyobbik részét és főzzünk belőle sűrű, de még folyós szirupot. Ezt öntsük a félig fölvert fehérjéhez és verjük tovább készre. Ne legyen törős, de legyen jó kemény a tojáshabunk.
3
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tojáshabot tegyük nyomózsákba és csillagcsöves nyomóval készítsünk szép formákat a tepsire. Étolajos kanállal is formázhatjuk természetesen, ha nincs otthon nyomózsákunk.
4
Kb. 80-100 fokos sütőben süssük-szárítsuk a habcsókokat kb. 2-3 órán keresztül készre. Az idő változhat, ellenőrizzük közben, ne égessük meg!