Feltöltve:

Habcsók

200
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

ecet1 evőkanál
tojásfehérje4 darab
kristálycukor500 gramm
langyos tejszín

Desszertek: Habcsók a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Adjuk a fehérjékhez az ecetet, majd verjük fel a őket a cukor egynegyedével kb, félig.

2

Közben egy kevés vízzel főzzük föl a cukor nagyobbik részét és főzzünk belőle sűrű, de még folyós szirupot. Ezt öntsük a félig fölvert fehérjéhez és verjük tovább készre. Ne legyen törős, de legyen jó kemény a tojáshabunk.

3

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tojáshabot tegyük nyomózsákba és csillagcsöves nyomóval készítsünk szép formákat a tepsire. Étolajos kanállal is formázhatjuk természetesen, ha nincs otthon nyomózsákunk.

4

Kb. 80-100 fokos sütőben süssük-szárítsuk a habcsókokat kb. 2-3 órán keresztül készre. Az idő változhat, ellenőrizzük közben, ne égessük meg!

Hozzászólások

Hasonló receptek

80"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem