Feltöltve:

Habcsók

access_alarm 80
cake Könnyű
person_outline 4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojásfehérje120 gramm
cukor320 gramm

Sütéshez

Sütési idő 50 perc
Sütési hőmérséklet 100 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt sütőlemez

Elkészítés

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 100°C-ra. A sütőlemezre helyezzünk szilikonos sütőpapírt, majd egy lábasban tegyünk fel egy kevés vizet forralni.

2. lépés

A tojások fehérjéjét és a cukrot kézi habverővel keverjük össze egy hőálló üveg vagy fém tálban, amely ráillik a forró vizes edényre. Vízgőz felett folyamatosan kevergetve melegítsük csípősre (vagy cukorhőmérővel 50°C-ig). Ha nincs cukorhőmérőnk, akkor ha az ujjunkat beledugjuk és megcsípi a forróság, akkor jó.

3. lépés

Elektromos habverővel (a legjobb a tálas mixer) verjük kihűlésig. Kemény habot kell, hogy kapjunk. Töltsük csillagcsővel, vagy sima csővel ellátott habzsákba és nyomjunk kis halmokat - vagy akár habkarikákat - a tepsire.

4. lépés

Előmelegített, gőzmentes sütőben szárítsuk kb. 40-50 percen keresztül, a habcsók méretétől függően. Ha nincs gőzmentes funkció a sütőnkön, időnként nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy a gőz távozhasson, így nem fognak megrepedezni a habcsókok. Akkor van kész, ha könnyedén leemelhető a sütőpapírról.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 200"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem