Habcsók
Habcsók
  • timer200 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • ecet - 1 evőkanál
  • tojásfehérje - 4 darab
  • kristálycukor - 500 gramm
  • langyos tejszín

Elkészítés:

  1. Adjuk a fehérjékhez az ecetet, majd verjük fel a őket a cukor egynegyedével kb, félig.
  2. Közben egy kevés vízzel főzzük föl a cukor nagyobbik részét és főzzünk belőle sűrű, de még folyós szirupot. Ezt öntsük a félig fölvert fehérjéhez és verjük tovább készre. Ne legyen törős, de legyen jó kemény a tojáshabunk.
  3. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tojáshabot tegyük nyomózsákba és csillagcsöves nyomóval készítsünk szép formákat a tepsire. Étolajos kanállal is formázhatjuk természetesen, ha nincs otthon nyomózsákunk.
  4. Kb. 80-100 fokos sütőben süssük-szárítsuk a habcsókokat kb. 2-3 órán keresztül készre. Az idő változhat, ellenőrizzük közben, ne égessük meg!