Habcsókos csokis kalács
Hozzávalók
A töltelékhez
tojásfehérje | 2 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 6 evőkanál | |
csokoládé | 15 dekagramm | |
narancs reszelt héja | 1 darab |
A tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
só | 1 kevés | |
porcukor | 2 evőkanál | |
tej | 2.5 dl | |
tojássárgája | 2 darab | |
olvasztott Rama | 7 dekagramm | |
élesztő | 2.5 dekagramm |
Desszertek: Habcsókos csokis kalács a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
Az élesztőt pici cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, az olvasztott Ramát, a sót, végül a megkelt élesztőt. A többi tejjel megdagasztjuk, jól kidolgozzuk. Keverőtálba tesszük, fedelét ráhelyezzük és a duplájára kelesztjük.
A tojásfehérjéket a kristálycukorral fényes, kemény habbá verjük. A megkelt tésztát 3 darabba vágjuk, téglalap alakúra kisodorjuk, majd a cukorhab 1/3 részével lekenjük, reszelt csokival és narancshéjjal megszórjuk, végül feltekerjük, mint a bejglit. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk.
Az első rudat kettévágjuk. Egyenként mind a kettő rudacskát hosszában is kettévágjuk, de ne teljesen vágjuk át. A tortaforma közepébe tekerjük, mint a csigát és köré a másikat. A másik 2 tésztánál is így járunk el. Kisodorjuk, cukorhabot, csokireszeléket, narancsreszeléket teszünk rá és feltekerjük, mint a bejglit.
Hosszában az aljáig bevágjuk és az egész rudat köré tekerjük, a 3. rudat meg utána.
Fél órát kelesztjük meleg helyen és 180 fokos sütőben megsütjük.
Nagyon finom.