Habkarika
Desszertek: Habkarika a sok
Elkészítés
A szoba hőmérsékletű friss tojásokat szétválasztjuk, nagyon ügyelve arra, hogy egy pici tojássárgája se kerüljön a tojásfehérjébe, majd elkezdjük kemény habbá verni. Amikor már kemény a hab, visszavesszük a habverő fokozatát, és apránként beleszitáljuk a 150 g porcukrot. A habverést egy pillanatra se hagyjuk abba, csak akkor, ha a hab már olyan kemény, hogy ha késsel belevágunk a vágás nyoma benne marad.
Összekeverjük az 50 g porcukrot és az 50 g étkezési keményítőt, majd szitálva, apránként beletesszük a habba, és most már kézi habverővel keverjük tovább. Ha valamilyen színt szeretnénk adni a habnak, akkor most tegyünk bele ételfestéket. Keverjük el, hogy a szín elvegyüljön a habbal.
Csillagcsőr végű habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe karika formákat nyomunk. Ha színes cukorral szeretnénk megszórni, akkor azt sütés előtt szórjuk rá. 100 fokra előmelegített sütőben, 3 órát szárítjuk, szikkasztjuk. Én résnyire nyitva hagytam a sütő ajtaját.
Ha megsültek, olvasztott csokival is díszíthetjük.
Fogyasztásig fedetlen dobozba tároljuk, selyempapírral letakarva.