Habkönnyű túrógombóc
Habkönnyű túrógombóc
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • túró - 0.5 kilogramm
  • tojás - 3 darab
  • búzadara - 7 dekagramm
  • cukor - 1 kevés
  • só - 1 kevés
  • szódabikarbóna - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. A túrót jól összedolgozzuk a tojások sárgájával, búzadarával, cukorral, sóval, szódabikarbónával.
  2. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd a túróhoz keverjük és 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.
  3. Vizes kézzel gombócokat formálunk és bő, forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük, időnként megforgatjuk őket.
  4. Végül pirított zsemlemorzsába forgatjuk.