Habos almás
Hozzávalók
tojás | 3 darab | |
---|---|---|
cukor | 8 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
Ráma | 15 dekagramm | |
sütőpor | 1 darab | |
ecet (10 %-os) | 1 evőkanál | |
tej | 0.5 liter | |
alma | 1 kilogramm | |
liszt (amennyit felvesz) | 1 adag |
Desszertek: Habos almás a sok
Elkészítés
Három tojássárgát 3-4 ek cukorral, vaníliás cukorral, Ramával, sütőporral és 1 ek 10 %-os ecettel simára keverünk, majd fokozatosan adunk hozzá fél liter tejet. Ha ezt belekevertük, akkor annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól keverhető tésztát kapjunk.
A Ramával kikent tepsiben elsimítjuk a tésztát, majd dinsztelt almát rakunk rá.
Dinsztelés: 1 kg almát megtisztítunk és lereszelünk. Az edény aljába 1/2 ek Ramát teszünk, majd az almát, 3-4 ek cukrot adunk hozzá és megfőzzük, utána kihűtjük.
A tésztát a tetején a dinsztelt almával megsütjük.
Ha megsült, a 3 tojásfehérjét a 4 ek cukorral és a vaníliás cukorral jó keményre felverjük, a tésztára kenjük, majd 3-4 percig sütjük a tésztát a habbal együtt.