Feltöltve:

Habos almás

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás3 darab
cukor8 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
Ráma15 dekagramm
sütőpor1 darab
ecet (10 %-os)1 evőkanál
tej0.5 liter
alma1 kilogramm
liszt (amennyit felvesz)1 adag

Desszertek: Habos almás a sok

Elkészítés

1

Három tojássárgát 3-4 ek cukorral, vaníliás cukorral, Ramával, sütőporral és 1 ek 10 %-os ecettel simára keverünk, majd fokozatosan adunk hozzá fél liter tejet. Ha ezt belekevertük, akkor annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól keverhető tésztát kapjunk.

2

A Ramával kikent tepsiben elsimítjuk a tésztát, majd dinsztelt almát rakunk rá.

3

Dinsztelés: 1 kg almát megtisztítunk és lereszelünk. Az edény aljába 1/2 ek Ramát teszünk, majd az almát, 3-4 ek cukrot adunk hozzá és megfőzzük, utána kihűtjük.

4

A tésztát a tetején a dinsztelt almával megsütjük.

5

Ha megsült, a 3 tojásfehérjét a 4 ek cukorral és a vaníliás cukorral jó keményre felverjük, a tésztára kenjük, majd 3-4 percig sütjük a tésztát a habbal együtt.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem