Habos almás
Hozzávalók
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk |
---|
Töltelék
alma | 1.5 kilogramm | |
---|---|---|
cukor | 1 darab | |
fahéj | 1 darab |
Tészta
Ráma | 12.5 dekagramm | |
---|---|---|
tojássárgája | 1 darab | |
porcukor | 1 evőkanál | |
tejföl | 1 pohár | |
liszt | 25 dekagramm | |
sütőpor | 2 kávéskanál |
Tojáshab
porcukor | 2 evőkanál | |
---|---|---|
baracklekvár | 10 evőkanál | |
tojásfehérje | 4 darab |
Desszertek: Habos almás a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A Ramát, a lisztet és a sütőport együtt összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, az 1 evőkanál porcukrot és az 1 pohár tejfölt. Egy fél órán át a hűtőben pihentetjük. A tésztát egy nagyobb tepsi aljában szétterítjük, majd ezen eloszlatjuk az almatölteléket. Ehhez az almát megreszeljük, hozzátesszük a fahéjat és a cukrot, majd a levétől kinyomkodjuk. A tésztát az almatöltelékkel félig megsütjük. Így tesszük rá a tojáshabot, és újra a sütőbe tesszük 180 fokon kb. 1 órára.