Habos, almás sütemény
Hozzávalók
A töltelékhez
alma reszelve | 50 dekagramm | |
---|---|---|
ek.méz | 2 darab | |
őrölt fahéj | 1 teáskanál | |
citromlé | 1 kevés |
A habhoz
tojásfehérje | 2 darab | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm | |
baracklekvár | 1 evőkanál |
A piskótához
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
liszt | 10 dekagramm | |
cukor | 10 dekagramm |
A rétegezéshez
őrölt dió | 10 dekagramm | |
---|---|---|
baracklekvár | 4 evőkanál |
A linzertésztához
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 45 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
tojássárgája | 2 darab | |
só | 1 csipetnyi | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
tej az összeállításhoz | 1 kevés |
A habra díszítésnek
vágott dió | 7 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm |
Desszertek: Habos, almás sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A linzer tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél cm vastagra kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és megsütjük. Közben a töltelék hozzávalóit megpároljuk és kihűtjük.
A piskótát a szokásos módon elkészítjük és ugyanakkora méretű tepsiben sütjük, mint a linzert. A tojásfehérjéket a porcukorral és1 ek. baracklekvárral kemény habbá verjük gőz felett.
Amikor a két tésztánk kihűlt, kezdődik a rétegezés. Linzer - lekvár - piskóta - lekvár - őrölt dió - kihűlt, párolt alma. A tetejére a kemény hab.
A díszítéshez a hozzávalókat összekeverjük és közepes lángon megpirítjuk. Egy tányért Ramával kikenünk és a pirított diót ráöntjük.
Amikor kihűlt, egy késsel apróra vagdossuk, majd a hab tetejére szórjuk,
de díszíthetjük másképpen is, tetszés szerint.