Habos almás
Habos almás
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 3 darab
  • cukor - 8 evőkanál
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • Ráma - 15 dekagramm
  • sütőpor - 1 darab
  • ecet (10 %-os) - 1 evőkanál
  • tej - 0.5 liter
  • alma - 1 kilogramm
  • liszt (amennyit felvesz) - 1 adag

Elkészítés:

  1. Három tojássárgát 3-4 ek cukorral, vaníliás cukorral, Ramával, sütőporral és 1 ek 10 %-os ecettel simára keverünk, majd fokozatosan adunk hozzá fél liter tejet. Ha ezt belekevertük, akkor annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól keverhető tésztát kapjunk.
  2. A Ramával kikent tepsiben elsimítjuk a tésztát, majd dinsztelt almát rakunk rá.
  3. Dinsztelés: 1 kg almát megtisztítunk és lereszelünk. Az edény aljába 1/2 ek Ramát teszünk, majd az almát, 3-4 ek cukrot adunk hozzá és megfőzzük, utána kihűtjük.
  4. A tésztát a tetején a dinsztelt almával megsütjük.
  5. Ha megsült, a 3 tojásfehérjét a 4 ek cukorral és a vaníliás cukorral jó keményre felverjük, a tésztára kenjük, majd 3-4 percig sütjük a tésztát a habbal együtt.