Habos, diós linzer
Hozzávalók
Tészta
liszt | 45 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 1 kocka | |
sütőpor | 1 csipetnyi | |
élesztő (1 dl tejben futtatva) | 2.5 dekagramm | |
cukor | 2 evőkanál | |
citrom reszelt héja | 0.5 darab | |
tojássárgája | 4 darab |
Hab
tojásfehérje | 4 darab | |
---|---|---|
darált dió | 20 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
mazsola | 1 kevés |
Desszertek: Habos, diós linzer a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk, lekvárral a két szélét megkenjük (pirossal a legszebb) és a lekváros, megkent széleket egy kicsit felsodorjuk, nem kell a téglalap közepéig.
2
A habhoz a tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a diót, a porcukrot és a mazsolát is. Ezt a habot a tésztára kenjük, a két felsodort lekváros szél közé.
3
Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.