Feltöltve:

Habos gesztenyekocka

access_alarm 60
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

cukor15 dekagramm
kakaó2 evőkanál
liszt6 evőkanál
Ráma20 dekagramm
tej3 dl
tojás6 darab
porcukor6 evőkanál
étolaj1 dl
sütőpor0.5 csomag

A krémhez

gesztenyemassza50 dekagramm
rumaroma0.5 üvegcse
vaníliás pudingpor1 csomag

A tetejére

tejszínhabpor1 csomag
tej a habpor elkészítéséhez1 kevés

Desszertek: Habos gesztenyekocka a sok

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, először kemény habbá verjük a fehérjéket, majd félretesszük. A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót, a végén pedig a felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Előmelegített sütőben nagy lángon kb. 15 percig sütjük. A krémhez a vaníliás pudingot felfőzzük a 3 dl tejben, majd félrerakjuk hűlni. Közben a cukrot és a Ramát habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a rumaromát és a kihűlt pudingot is. Ha kihűlt a piskóta, rákenjük a krémet. A tejszínhabport a csomagon lévő használati utasítás szerint elkészítjük és a krémre kenjük. Ízlés szerint csokidarát szórhatunk rá.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem