Habos mákos
Hozzávalók
Töltelék
mák | 12.5 dekagramm |
---|---|
cukor | 10 dekagramm |
tojásfehérje | 3 darab |
baracklekvár | 1 pohár |
Tészta
liszt | 50 dekagramm |
---|---|
porcukor | 15 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
sütőpor | 1 csomag |
tojássárgája | 3 darab |
só | 1 csipetnyi |
Ráma | 15 dekagramm |
tej | 2 dl |
Desszertek: Habos mákos a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit kikeverjük, lágy tésztát kell kapnunk. A tojásfehérjéből amit felvertünk a töltelékhez egy kanállal tegyünk még bele, így könnyű tésztát kapunk, amit a tepsibe nyomkodunk. Elősütjük, majd megfordítjuk a tésztát, így ami alul volt, arra kenjük a lekvárt és a mákos tölteléket.
2
A töltelék a következő: a tojásfehérjét a cukorral habosra keverjük. A cukrot három részletben adjuk hozzá. A mákot beletesszük és ezt kenjük a tészta tetejére.
3
A sütőbe visszatolva készre sütjük, majd felvágjuk és tálaljuk.