Habos-mákos kocka
Hozzávalók
Töltelék
darált mák | 50 dekagramm |
---|---|
alma (hámozott, reszelt) | 10 dekagramm |
cukor | 40 csapott mokkáskanál |
lekvár | 6 evőkanál |
vaníliás cukor | 2 csomag |
búzadara | 2 evőkanál |
tej | 2 dl |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Tészta
liszt | 50 dekagramm |
---|---|
cukor | 10 dekagramm |
Ráma | 25 dekagramm |
tojássárga | 4 darab |
tejföl | 4 evőkanál |
sütőpor | 1 csomag |
Teteje
tojásfehérje | 4 darab |
---|---|
cukor | 30 dekagramm |
zsemlemorzsa | 4 evőkanál |
Desszertek: Habos-mákos kocka a sok
Elkészítés
Összekeverjük a lisztet a sütőporral és a porcukorral, majd elmorzsoljuk benne a Ramát.
Hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt és összegyúrjuk.
1 órára hideg helyre tesszük, hűtőbe, lefóliázva, hogy ne száradjon ki.
Kinyújtjuk egy nagy gáztepsi méretűre.
A sütőt előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a tésztát kis lángon (kb.160°C.on) 15 percig sütjük.
A töltelékhez a mákot és a többi hozzávalót összekeverjük. Az elősütött tésztára kenjük és tovább sütjük még kb. 15 percig.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
A mákos tésztát megszórjuk zsemlemorzsával és rákenjük a cukros habot.
Ismét a sütőbe tesszük és kis lángon szárítjuk (a hab ne barnuljon meg, de kemény legyen).
Ha kihűlt, meleg vízbe mártott késsel óvatosan szeleteljük.