Feltöltve:

Habos-mákos kocka

55
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

darált mák50 dekagramm
alma (hámozott, reszelt)10 dekagramm
cukor40 csapott mokkáskanál
lekvár6 evőkanál
vaníliás cukor2 csomag
búzadara2 evőkanál
tej2 dl
citrom reszelt héja1 darab

Tészta

liszt50 dekagramm
cukor10 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojássárga4 darab
tejföl4 evőkanál
sütőpor1 csomag

Teteje

tojásfehérje4 darab
cukor30 dekagramm
zsemlemorzsa4 evőkanál

Desszertek: Habos-mákos kocka a sok

Elkészítés

1

Összekeverjük a lisztet a sütőporral és a porcukorral, majd elmorzsoljuk benne a Ramát.

2

Hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt és összegyúrjuk.

3

1 órára hideg helyre tesszük, hűtőbe, lefóliázva, hogy ne száradjon ki.

4

Kinyújtjuk egy nagy gáztepsi méretűre.

5

A sütőt előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a tésztát kis lángon (kb.160°C.on) 15 percig sütjük.

6

A töltelékhez a mákot és a többi hozzávalót összekeverjük. Az elősütött tésztára kenjük és tovább sütjük még kb. 15 percig.

7

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
A mákos tésztát megszórjuk zsemlemorzsával és rákenjük a cukros habot.

8

Ismét a sütőbe tesszük és kis lángon szárítjuk (a hab ne barnuljon meg, de kemény legyen).
Ha kihűlt, meleg vízbe mártott késsel óvatosan szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem