Feltöltve:

Habos, mákos lepény

access_alarm 65
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz12 dekagramm
zsemlemorzsa2 evőkanál
cukor20 dekagramm
alma5 darab
finomliszt25 dekagramm
sütőpor csomag
porcukor20 dekagramm
tojásfehérje3 darab
tojássárga2 darab
sárgabarack lekvár3 evőkanál
darált mák25 dekagramm

Desszertek: Habos, mákos lepény a sok Lepény recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a Ramával elmorzsoljuk, majd a tojások sárgájával, a porcukorral és annyi tejföllel amennyit felvesz, rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Letakarva, hűtőszekrényben pihentetjük 2 órán át.

2. lépés

Ezután egyenletesen egy Ramával kikent, liszttel behintett, kb. 30x25 centis tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 °C, légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 10 perc alatt elősütjük, azaz félig megsütjük.

3. lépés

Közben a darált mákot tálba szórjuk, a megmosott almát ráreszeljük, majd a porcukorral és a barackízzel összekeverjük. Egyenletesen az elősütött tésztára halmozzuk és kb. 15 percre a sütőbe visszatoljuk.

4. lépés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is beleszórjuk, ezzel verjük jó keményre. A zsemlemorzsát a mákos lepényre szórjuk, a cukros tojáshabot rásimítjuk.

5. lépés

A sütőbe visszatoljuk kb. 20 percre, de már csak a legkisebb lánggal (60-70 °C) sütjük, pontosabban szárítjuk tovább. Fontos, hogy szép fehér maradjon rajta a hab. Amikor kihűlt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 48"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 35"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem