Feltöltve:

Habos mákos szelet

access_alarm 90
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

Ráma5 dekagramm
zsemlemorzsa3 evőkanál
darált mák30 dekagramm
őrölt fahéj0.5 teáskanál
őrölt szegfűszeg0.5 teáskanál
citrom reszelt héja1 darab
porcukor a tojássárgákhoz50 gramm
porcukor a tojásfehérjéhez50 gramm
tojás6 darab
őszibarackbefőtt500 gramm
mazsola5 dekagramm
rum0.5 dl

A habhoz

porcukor20 dekagramm
tojásfehérje4 darab
citromlé2 kávéskanál

A tésztához

liszt30 dekagramm
tejföl2 evőkanál
tojássárgája1 darab
citrom reszelt héja1 darab
1 csipetnyi
sütőpor1 kávéskanál
vaníliás cukor2 csomag
porcukor8 dekagramm
Ráma20 dekagramm

Desszertek: Habos mákos szelet a sok

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. Az őszibarackokat 2 cm-es darabokra vágjuk, a Ramát felolvasztjuk. Egy mélyebb, 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk tepsi nagyságúra, a tepsibe terítjük, lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk és középső bordamagasságra állított rácson 10 percig sütjük. A mazsolát meglocsoljuk rummal. Közben a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket 1 csipet sóval habbá verjük, majd apránként hozzáadunk 5 dkg cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 5 dkg porcukorral fehéredésig keverjük, aztán hozzáadjuk a langyos Ramát, a reszelt citromhéjat, a fűszereket, majd kanalanként felváltva a tojáshabot és a mákot, végül a rummal együtt a mazsolát. Az elősütött tésztát megszórjuk zsemlemorzsával és az őszibarackkal, majd a tetejére simítjuk a mákkrémet. Visszatesszük a sütőbe és megsütjük. Tűpróbát alkalmazzunk. A hab hozzávalóit keményre verjük és a forró, megsült sütemény tetejére simítjuk, villával megcifrázzuk, vagy csillagcsőrös habzsákba szedve a tészta tejére nyomjuk csigaalakzatban. Visszatesszük a sütőbe és további 8-10 percig, enyhe pirulásig sütjük. Rumsodó, vagy pikáns lekvár kíséretében kínáljuk. Senkit ne ijesszen el a hozzávalók sokasága, mert az elkészítés voltaképpen egyszerű, a végeredmény pedig pazar.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem