Habos meggyes palacsinta
Hozzávalók
liszt | 35 dekagramm | |
---|---|---|
só | 1 csipetnyi | |
porcukor | 1 evőkanál | |
tojás | 3 darab | |
szárított élesztő | 0.5 csomag | |
olvasztott Rama | 3 dekagramm | |
tej | 1 darab | |
olaj a sütéshez | 1 dl | |
meggy | 60 dekagramm | |
fahéj | 1 teáskanál | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
édesített tejszín | 5 dl |
Desszertek: Habos meggyes palacsinta a sok Palacsinta recept közül.
Elkészítés
1
A liszthez hozzáadom a sót, a porcukrot, a tojásokat, az élesztőt, a Ramát és annyi tejet, hogy tejszín sűrű legyen. 15 percig pihen, majd kisütöm a palacsintákat. Elkészítem a tölteléket: a kimagozott meggyet megszórom fahéjjal, hozzáadom a citromhéjat, összekeverem, majd a felvert tejszínhabba forgatom lazán. Ha nem azonnal fogyasztjuk akkor habfixálót is adok hozzá. Feltekerem a megtöltött palacsintákat és tányérra rendezem.