Habroló
Desszertek: Habroló a sok
Elkészítés
A leveles tésztát 2 mm vékonyra kinyújtjuk úgy, hogy a tészta egyik oldala kb. 50 cm széles, legyen. 2 cm széles csíkokat vágunk és a habtekercsformára felcsavarjuk úgy, hogy a csíkok 1/2 cm szélesen fedjék egymást. Tojássárgával megkenjük és a forró sütőben erős lángon megsütjük. Még melegen lehúzzuk a formáról. A tekercseket kihűtjük és csak tálaláskor töltjük meg. Krémes krém: a pudingport 1 és 1/2 dl vízzel kikeverjük, a többi vizet 15 dkg cukorral feltesszük forrni. Amíg felforr, addig a tojásfehérjét félig felverjük, majd beleszórjuk a 10 dkg cukrot és keményre verjük. A pudingporos masszát a tűzre téve gyors keverés közben sűrűre főzzük. A tűzről levéve a habot óvatosan a meleg pudinghoz keverjük. Megtöltjük a habrolókat, majd porcukorral megszórjuk a tetejét.