Feltöltve:

Habroló

1
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor25 dekagramm
tojás6 darab
víz9.5 dl

krem

víz9.5 dl
vaníliás pudingpor3.5 csomag
cukor25 dekagramm
tojásfehérje5 darab

Desszertek: Habroló a sok

Elkészítés

1

A leveles tésztát 2 mm vékonyra kinyújtjuk úgy, hogy a tészta egyik oldala kb. 50 cm széles, legyen. 2 cm széles csíkokat vágunk és a habtekercsformára felcsavarjuk úgy, hogy a csíkok 1/2 cm szélesen fedjék egymást. Tojássárgával megkenjük és a forró sütőben erős lángon megsütjük. Még melegen lehúzzuk a formáról. A tekercseket kihűtjük és csak tálaláskor töltjük meg. Krémes krém: a pudingport 1 és 1/2 dl vízzel kikeverjük, a többi vizet 15 dkg cukorral feltesszük forrni. Amíg felforr, addig a tojásfehérjét félig felverjük, majd beleszórjuk a 10 dkg cukrot és keményre verjük. A pudingporos masszát a tűzre téve gyors keverés közben sűrűre főzzük. A tűzről levéve a habot óvatosan a meleg pudinghoz keverjük. Megtöltjük a habrolókat, majd porcukorral megszórjuk a tetejét.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem