Habsipkás gyümölcstorta
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 15 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 5 dekagramm | |
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
tojássárgája | 2 darab |
A töltelékhez
őszibaracklé | 3 dl | |
---|---|---|
cukor | 5 dekagramm | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
őszibarack (befőtt) | 25 dekagramm |
A habsipkához
tojásfehérje | 2 darab | |
---|---|---|
porcukor | 8 dekagramm |
Desszertek: Habsipkás gyümölcstorta a sok gyümölcstorta recept közül.
Elkészítés
1
Dolgozzuk össze a lisztet, a porcukrot, a felkockázott vajas ízt és a tojássárgájákat. Tegyük hűtőbe 30 percre, majd nyújtsuk ki, és nyomkodjuk 24 cm-es tortaformába.
2
A gyümölcslét keverjük simára a pudinggal és a cukorral. Kevergetve forraljuk fel, főzzük 2 percig, majd adjuk hozzá a meghámozott, felkockázott barackot.
Hagyjuk kissé kihűlni, majd öntsük a tésztára. Süssük a 180 fokos sütőben, kb. 30 percig.
3
Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből és a cukorból, majd simítsuk a még meleg tortára. Süssük tovább kb.15 percig, amíg a hab kissé meg nem pirul.
Hagyjuk a formában kihűlni.