Habsipkás gyümölcstorta
Habsipkás gyümölcstorta
  • timer80 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 15 dekagramm
    • porcukor - 5 dekagramm
    • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
    • tojássárgája - 2 darab

    A töltelékhez

    • őszibaracklé - 3 dl
    • cukor - 5 dekagramm
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • őszibarack (befőtt) - 25 dekagramm

    A habsipkához

    • tojásfehérje - 2 darab
    • porcukor - 8 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Dolgozzuk össze a lisztet, a porcukrot, a felkockázott vajas ízt és a tojássárgájákat. Tegyük hűtőbe 30 percre, majd nyújtsuk ki, és nyomkodjuk 24 cm-es tortaformába.
    2. A gyümölcslét keverjük simára a pudinggal és a cukorral. Kevergetve forraljuk fel, főzzük 2 percig, majd adjuk hozzá a meghámozott, felkockázott barackot. Hagyjuk kissé kihűlni, majd öntsük a tésztára. Süssük a 180 fokos sütőben, kb. 30 percig.
    3. Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből és a cukorból, majd simítsuk a még meleg tortára. Süssük tovább kb.15 percig, amíg a hab kissé meg nem pirul. Hagyjuk a formában kihűlni.