Feltöltve:

Hajdinás kalács túrós töltelékkel

80
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz12 dekagramm
víz6 dl
tejföl2 dl
tojás2 darab
tej dl
túró75 dekagramm
2 dekagramm
élesztő2 dekagramm
kristálycukor15 dekagramm
hajdina liszt75 dekagramm
fehér liszt30 dekagramm

Desszertek: Hajdinás kalács túrós töltelékkel a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

A hajdina lisztet sós forró vízzel leforrázzuk és állni hagyjuk, hogy megdagadjon. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a fehér lisztet, az olvasztott Ramát és az élesztőt, amelyet egy kevés langyos cukros tejben elkevertünk és felfuttattunk.

2

A tésztát megdagasztjuk és lisztezett tálban meleg helyen, konyharuhával letakarva hagyjuk megkelni. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán sodrófa segítségével vastagra kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott Ramával, megszórjuk cukorral, túróval és meglocsoljuk a tojással elkevert tejföllel.

3

A cipót szorosan feltekerjük. Ramával kikent tepsibe fektetjük és hagyjuk újból megkelni. Sütés előtt megkenjük tejjel és előremelegített sütőben 180 °C-on 50-60 percig sütjük. A kihűlt tésztát megszórjuk cukorral és felszeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem