Hajdinás kalács túrós töltelékkel
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 12 dekagramm | |
---|---|---|
víz | 6 dl | |
tejföl | 2 dl | |
tojás | 2 darab | |
tej | dl | |
túró | 75 dekagramm | |
só | 2 dekagramm | |
élesztő | 2 dekagramm | |
kristálycukor | 15 dekagramm | |
hajdina liszt | 75 dekagramm | |
fehér liszt | 30 dekagramm |
Desszertek: Hajdinás kalács túrós töltelékkel a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
A hajdina lisztet sós forró vízzel leforrázzuk és állni hagyjuk, hogy megdagadjon. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a fehér lisztet, az olvasztott Ramát és az élesztőt, amelyet egy kevés langyos cukros tejben elkevertünk és felfuttattunk.
A tésztát megdagasztjuk és lisztezett tálban meleg helyen, konyharuhával letakarva hagyjuk megkelni. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán sodrófa segítségével vastagra kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott Ramával, megszórjuk cukorral, túróval és meglocsoljuk a tojással elkevert tejföllel.
A cipót szorosan feltekerjük. Ramával kikent tepsibe fektetjük és hagyjuk újból megkelni. Sütés előtt megkenjük tejjel és előremelegített sütőben 180 °C-on 50-60 percig sütjük. A kihűlt tésztát megszórjuk cukorral és felszeleteljük.