Feltöltve:

Hajdinás kalács túrós töltelékkel

access_alarm 80
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

sűrített tej

A töltelékhez

tej (a kenéshez)0.5 dl
kristálycukor15 dekagramm
tej0.5 dl
tojás2 darab
tejföl2.5 dl
túró75 dekagramm
Rama Vajas Íz12.5 dekagramm

A tésztához

tej1.5 dl
víz6 dl
Dr. Oetker Instant Élesztő2 dekagramm
kristálycukor2 dekagramm
2 dekagramm
hajdinás liszt75 dekagramm
fehér liszt30 dekagramm
Rama Vajas Íz13 dekagramm

Desszertek: Hajdinás kalács túrós töltelékkel a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A hajdina lisztet sós forró vízzel leforrázzuk és állni hagyjuk, hogy megdagadjon. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a fehér lisztet, az olvasztott Rama Vajas Ízt és az élesztőt, amelyet egy kevés langyos cukros tejben elkevertünk és felfuttattunk. A tésztát megdagasztjuk és lisztezett tálban meleg helyen, konyharuhával letakarva hagyjuk megkelni.

2. lépés

A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán sodrófa segítségével vastagra kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott Rama Vajas Ízzel, megszórjuk cukorral, túróval és meglocsoljuk a tojással elkevert tejföllel. A cipót szorosan feltekerjük. Rama Vajas Ízzel kikent tepsibe fektetjük és hagyjuk újból megkelni. Sütés előtt megkenjük tejjel.

3. lépés

Előremelegített sütőben 180 °C-on 50-60 percig sütjük. A kihűlt tésztát megszórjuk cukorral és felszeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem