Hajdinás kalács túrós töltelékkel
Hajdinás kalács túrós töltelékkel
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 12 dekagramm
  • víz - 6 dl
  • tejföl - 2 dl
  • tojás - 2 darab
  • tej - dl
  • túró - 75 dekagramm
  • só - 2 dekagramm
  • élesztő - 2 dekagramm
  • kristálycukor - 15 dekagramm
  • hajdina liszt - 75 dekagramm
  • fehér liszt - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A hajdina lisztet sós forró vízzel leforrázzuk és állni hagyjuk, hogy megdagadjon. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a fehér lisztet, az olvasztott Ramát és az élesztőt, amelyet egy kevés langyos cukros tejben elkevertünk és felfuttattunk.
  2. A tésztát megdagasztjuk és lisztezett tálban meleg helyen, konyharuhával letakarva hagyjuk megkelni. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán sodrófa segítségével vastagra kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott Ramával, megszórjuk cukorral, túróval és meglocsoljuk a tojással elkevert tejföllel.
  3. A cipót szorosan feltekerjük. Ramával kikent tepsibe fektetjük és hagyjuk újból megkelni. Sütés előtt megkenjük tejjel és előremelegített sütőben 180 °C-on 50-60 percig sütjük. A kihűlt tésztát megszórjuk cukorral és felszeleteljük.