Halloweeni szemek
Hozzávalók
cukor | 1 bögre | |
---|---|---|
víz | 1 bögre | |
zselatin | 3 evőkanál | |
krémsajt (natúr) | 50 gramm | |
színtelen mandula aroma | 1 evőkanál | |
főzős vanília puding, vagy tejszínes puding | 1 csomag | |
császárkörte aroma, vagy piros ételszínezék | 1 evőkanál | |
csokis, mogyorós drazsé | 30 darab | |
háztartási keksz | 15 darab |
Desszertek: Halloweeni szemek a sok
Elkészítés
A vízhez adjuk hozzá a zselatinport, a porcukrot és homogénre keverjük el. Tegyük fel a főzőlapra melegedni, kevergessük közben, hogy ne égjen le. Picit sárgás, sűrűsödő löttyöt kapunk 5-10 perc után.
A krémsajtot (általában 100 grammos) felezzük meg és picit olvasszuk fel vízgőzön, vagy alacsony fokozaton mikróban.
A zselatint vegyük le a tűzhelyről. Adjuk hozzá az olvasztott sajtot és keverjük bele még a pudingport is csomómentesen. Tegyük vissza főni, de már kevergessük már egyfolytában, amíg szép sűrű sárga zselés anyagot kapunk.
Készítsünk elő szilikon formákat (nálam egy 12 részes minimuffin forma + 18 részes jégkocka tartó volt használatban).
A zseléből egy pár evőkanálnyit kanalazzunk át egy kis tálkába és adjunk hozzá egy ek. császárkörte aromát, vagy tetszés szerinti ízű, színű aromát, vagy ételfestéket, ugyanis ebből lesz a szem írisze. Ebből a színezett zseléből kiskanállal csöpögtessünk mindegyik lyukba egy keveset, majd a közepükbe helyezgessünk el csokis mogyorókat, vagy drazsékat, majd a többi sárgás zselét a tetejére kanalazzuk.
Én még a tetejükre vágtam egy kis háztartási kekszet, hogy legyen szilárd része is, de ez elhagyható.
Be a hűtőbe, a következő napon szépen kijönnek a formákból és már merednek is ránk.