Hamis gesztenyés
Hozzávalók
Tésztához
liszt | 40 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 3 darab | |
cukor | 15 dekagramm | |
citrom leve | 1 darab | |
sütőpor | 1 darab | |
tej | 1 kevés |
Töltelékhez
burgonya (főtt, áttört) | 45 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 25 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
rum | 1.5 dl | |
dióbél | 15 dekagramm |
Habhoz
tejszín | 0.5 liter | |
---|---|---|
habfixáló | 1 darab | |
csokireszelék | 1 darab |
Desszertek: Hamis gesztenyés a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk, majd kinyújtjuk.
2
A töltelék hozzávalóit is jól összedolgozzuk, majd a kinyújtott tésztán elosztjuk és befedjük a tészta másik felével. 150-160 fokon, (légkeverésen) megsütjük.
3
A tejszínt keményre verjük a habfixálóval, majd a kihűlt süti tetejére kenjük és csokireszelékkel megszórjuk.