Hamis marcipángolyó
Hozzávalók
darált keksz | 20 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 15 dekagramm | |
mandulaaroma | 30 milliliter | |
gríz | 15 dekagramm | |
tej (annyit, amennyit felvesz) | 0.5 dl | |
kakaópor | 1 darab |
Desszertek: Hamis marcipángolyó a sok Marcipán recept közül.
Elkészítés
1
A porcukrot, a darált kekszet és a grízt összekeverjük egy nagy tálban.
2
A Ramát felmelegítjük, hozzáadjuk és jól összekeverjük.
3
Beleöntjük a keserű mandulaaromát. Annyi tejet adunk hozzá, amennyit még felvesz, de nem lesz tőle túl levese, majd jól összekeverjük, összegyúrjuk.
4
30 percig hűtőben pihentetjük.
5
Diónagyságú gombócokat formázunk belőle és megforgatjuk őket kakaóporban. Hűtőben tároljuk.