Feltöltve:

Hartyáni krémes

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

kakaó2 evőkanál
méz2 evőkanál
tojás2 darab
cukor20 dekagramm
liszt40 dekagramm
szódabikarbóna1 kávéskanál
tej2 evőkanál

A krémhez

tej7.5 dl
vaníliás pudingpor3 csomag
Rama margarin30 dekagramm
porcukor25 dekagramm
babapiskóta20 darab
lefőzőtt feketekávé1.5 dl
rum1 evőkanál

Desszertek: Hartyáni krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.

Elkészítés

1

Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a cukrot, a tojást és a kakaót. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Ha túl keménynek találjuk a tésztát, 1-2 evőkanál tejet adunk hozzá.
Két részre osztjuk a tésztát, és két 34x24 cm-es lapot nyújtunk.
Sütőpapírt terítünk egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat.
A sütési idő 180 fokra melegített sütőben 5-6 perc laponként.

2

A krémhez felfőzzük a pudingport a tejben, majd kihűtjük. Kikeverjük a margarint a cukorral, a pudinghoz adjuk, és habverővel csomómentesre keverjük.

3

Tálcára helyezzük az egyik tésztalapot, és rásimítjuk a krém felét. Egyenként a kávéval összekevert rumba mártjuk a babapiskótát, és a rövidebb oldallal párhuzamosan, két sorban a krémre rakjuk őket.
Befedjük a maradék krémmel, végül finoman rányomjuk a másik tésztalapot.
Hűvös helyen egy napot pihentetjük, hogy szeletelhető legyen.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem