Hartyáni krémes
Hartyáni krémes
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • kakaó - 2 evőkanál
    • méz - 2 evőkanál
    • tojás - 2 darab
    • cukor - 20 dekagramm
    • liszt - 40 dekagramm
    • szódabikarbóna - 1 kávéskanál
    • tej - 2 evőkanál

    A krémhez

    • tej - 7.5 dl
    • vaníliás pudingpor - 3 csomag
    • Rama margarin - 30 dekagramm
    • porcukor - 25 dekagramm
    • babapiskóta - 20 darab
    • lefőzőtt feketekávé - 1.5 dl
    • rum - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a cukrot, a tojást és a kakaót. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Ha túl keménynek találjuk a tésztát, 1-2 evőkanál tejet adunk hozzá. Két részre osztjuk a tésztát, és két 34x24 cm-es lapot nyújtunk. Sütőpapírt terítünk egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat. A sütési idő 180 fokra melegített sütőben 5-6 perc laponként.
    2. A krémhez felfőzzük a pudingport a tejben, majd kihűtjük. Kikeverjük a margarint a cukorral, a pudinghoz adjuk, és habverővel csomómentesre keverjük.
    3. Tálcára helyezzük az egyik tésztalapot, és rásimítjuk a krém felét. Egyenként a kávéval összekevert rumba mártjuk a babapiskótát, és a rövidebb oldallal párhuzamosan, két sorban a krémre rakjuk őket. Befedjük a maradék krémmel, végül finoman rányomjuk a másik tésztalapot. Hűvös helyen egy napot pihentetjük, hogy szeletelhető legyen. Porcukorral meghintve kínáljuk.