Hatlapos
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 60 dekagramm | |
---|---|---|
zsír | 15 dekagramm | |
szalakáli | 2 dekagramm | |
porcukor | 8 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
tej | 1 darab |
A krémhez
tej | 1 liter | |
---|---|---|
kristálycukor | 35 dekagramm | |
vaníliáscukor | 1 csomag | |
liszt | 10 dekagramm | |
kakaópor | 3 dekagramm | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
csokis pudingpor | 1 csomag | |
Ráma | 125 gramm |
Desszertek: Hatlapos a sok
Elkészítés
1
A szalakálit kevés tejben feloldjuk, és a tészta többi hozzávalójával együtt tésztát gyúrunk.
2
Tepsi hátán vagy szilikon sütőlapon 6 lapot sütünk belőle.
3
A krémhez: kevés tejben elkeverjük a lisztet, kakaóport és a pudingporokat. Ezt a keveréket a cukrokkal együtt a többi tejhez adjuk, majd felfőzzük.
4
A tűzről levéve, hozzáadjuk a Rama-t. Kicsit hagyjuk hűlni, majd megkenjük a lapokat. A tetejét porcukorral megszórjuk.
5
A vaníliás változatnál ki kell hagyni a krémből a kakaóport, és a csokis pudingpor helyett vaníliásat használunk.