Hatlapos krémes
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 75 dekagramm | |
---|---|---|
zsír | 20 dekagramm | |
tojás | 4 darab | |
szódabikarbóna | 1 csipetnyi | |
cukor | 15 dekagramm | |
tej | 1 darab |
A krémhez
tej | 8 dl | |
---|---|---|
liszt | 12 dekagramm | |
cukor | 10 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
A krémhez adjuk
cukor | 15 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 20 dekagramm |
Desszertek: Hatlapos krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összeállítjuk úgy, hogy puha tésztát kapjunk. 6 cipóba osztjuk, kinyújtjuk, és megsütjük a lapokat.
2
A krém hozzávalóit sűrű krémmé főzzük.
3
15 dkg cukrot serpenyőben megpirítunk, és beleöntjük a meleg krémbe. Amikor félig kihűlt, belekeverjük a Ramát, és megtöltjük a lapokat.
Másnap szeleteljük.