Hatlapos krémes
Hatlapos krémes
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 75 dekagramm
    • zsír - 20 dekagramm
    • tojás - 4 darab
    • szódabikarbóna - 1 csipetnyi
    • cukor - 15 dekagramm
    • tej - 1 darab

    A krémhez

    • tej - 8 dl
    • liszt - 12 dekagramm
    • cukor - 10 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag

    A krémhez adjuk

    • cukor - 15 dekagramm
    • Ráma - 20 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összeállítjuk úgy, hogy puha tésztát kapjunk. 6 cipóba osztjuk, kinyújtjuk, és megsütjük a lapokat.
    2. A krém hozzávalóit sűrű krémmé főzzük.
    3. 15 dkg cukrot serpenyőben megpirítunk, és beleöntjük a meleg krémbe. Amikor félig kihűlt, belekeverjük a Ramát, és megtöltjük a lapokat. Másnap szeleteljük.