Feltöltve:

Havas fenyők

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojássárgája1 darab
Rama Vajas Íz25 dekagramm
aszalt szilva25 mag
finomliszt35 dekagramm
aszalt sárgabarack10 dekagramm
porcukor12 dekagramm
tojásfehérje1 darab
piros koktélcseresznye12 darab

Desszertek: Havas fenyők a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a lisztet a porcukorral összeforgatjuk, majd a Ramával elmorzsoljuk. A tojássárgáját hozzáadjuk, és addig gyúrjuk, míg tésztává összeáll. Letakarjuk, és legalább 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

2

Ezután meglisztezett gyúrólapon 2 mm vastagságúra kinyújtjuk. Egyenlő mennyiségben kiszúrunk belőle 3, 5 és 6 cm nagyságú csillagokat, amelyeknek a közepét hurkapálcával kilyukasztjuk. A leeső tésztát újra összegyúrjuk, és kiszaggatjuk.

3

A leeső tésztát újra összegyúrjuk, és kiszaggatjuk. A tojásfehérjét villával kissé felverjük, a csillagokat ezzel lekenjük. A pisztáciát apróra vágjuk, a tésztára szórjuk. Ramával kikent tepsibe rakjuk az azonos méretűeket.

4

Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), a nagysága szerint 6-9 perc alatt megsütjük. Sütés közben a belefúrt lyukak benőhetnek, ezeket melegen fúrjuk ki újra.

5

Hurkapálcikából 6-7 cm-es darabokat vágunk, az egyik végüket kihegyezzük. A sárgabarackot negyedekbe vágjuk, ez lesz a fenyő törzse.

6

A csillagokat nagyság szerint hármasával a hurkapálcikára tűzzük úgy, hogy közéjük barackot tűzünk, az így előkészített fenyőket 1-1 szem aszalt szilva talpazatra állítjuk.

7

Amikor az összes kész, porcukorral megszórjuk. A koktélcseresznyéket félbevágjuk, a fenyők tetejére tűzzük: ez lesz a csúcsuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

110"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem