Havas fenyők
Hozzávalók
A tepsi kikenéséhez
Ráma | 1 darab |
---|
A tetejére
porcukor | 1 darab | |
---|---|---|
tisztított pisztácia | 1 marék |
A tésztához
tojássárgája | 1 darab | |
---|---|---|
porcukor | 12 dekagramm | |
finomliszt | 35 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm |
A lekenéshez
tojásfehérje | 1 darab |
---|
A nyújtáshoz
finomliszt | 1 darab |
---|
Az összeállításhoz
aszalt sárgabarack | 10 dekagramm | |
---|---|---|
magozott aszalt szilva | 25 darab | |
piros koktélcseresznye | 12 darab |
Desszertek: Havas fenyők a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tésztához a lisztet a porcukorral összeforgatjuk, majd a Ramával elmorzsoljuk. A tojássárgáját hozzáadjuk, és addig gyúrjuk, míg tésztává összeáll. Letakarjuk, és legalább 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe. Ezután meglisztezett gyúrólapon 2 mm vastagságúra kinyújtjuk. Egyenlő mennyiségben kiszúrunk belőle 3, 5 és 6 cm nagyságú csillagokat, amelyeknek a közepét hurkapálcával kilyukasztjuk. A leeső tésztát újra összegyúrjuk, és kiszaggatjuk.
A tojásfehérjét villával kissé felverjük, a csillagokat ezzel lekenjük. A pisztáciát apróra vágjuk, a tésztára szórjuk.
Ramával kikent tepsibe rakjuk az azonos méretűeket. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), a nagysága szerint 6-9 perc alatt megsütjük. Sütés közben a belefúrt lyukak benőhetnek, ezeket melegen fúrjuk ki újra.
Hurkapálcikából 6-7 cm-es darabokat vágunk, az egyik végüket kihegyezzük. A sárgabarackot negyedekbe vágjuk, ez lesz a fenyő törzse. A csillagokat nagyság szerint hármasával a hurkapálcikára tűzzük úgy, hogy közéjük barackot tűzünk, az így előkészített fenyőket 1-1 szem aszalt szilva talpazatra állítjuk.
Amikor az összes kész, porcukorral megszórjuk. A koktélcseresznyéket félbevágjuk, a fenyők tetejére tűzzük: ez lesz a csúcsuk.