Havas fenyők
Havas fenyők
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 1 darab
  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • aszalt szilva - 25 mag
  • finomliszt - 35 dekagramm
  • aszalt sárgabarack - 10 dekagramm
  • porcukor - 12 dekagramm
  • tojásfehérje - 1 darab
  • piros koktélcseresznye - 12 darab

Elkészítés:

  1. A tésztához a lisztet a porcukorral összeforgatjuk, majd a Ramával elmorzsoljuk. A tojássárgáját hozzáadjuk, és addig gyúrjuk, míg tésztává összeáll. Letakarjuk, és legalább 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
  2. Ezután meglisztezett gyúrólapon 2 mm vastagságúra kinyújtjuk. Egyenlő mennyiségben kiszúrunk belőle 3, 5 és 6 cm nagyságú csillagokat, amelyeknek a közepét hurkapálcával kilyukasztjuk. A leeső tésztát újra összegyúrjuk, és kiszaggatjuk.
  3. A leeső tésztát újra összegyúrjuk, és kiszaggatjuk. A tojásfehérjét villával kissé felverjük, a csillagokat ezzel lekenjük. A pisztáciát apróra vágjuk, a tésztára szórjuk. Ramával kikent tepsibe rakjuk az azonos méretűeket.
  4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), a nagysága szerint 6-9 perc alatt megsütjük. Sütés közben a belefúrt lyukak benőhetnek, ezeket melegen fúrjuk ki újra.
  5. Hurkapálcikából 6-7 cm-es darabokat vágunk, az egyik végüket kihegyezzük. A sárgabarackot negyedekbe vágjuk, ez lesz a fenyő törzse.
  6. A csillagokat nagyság szerint hármasával a hurkapálcikára tűzzük úgy, hogy közéjük barackot tűzünk, az így előkészített fenyőket 1-1 szem aszalt szilva talpazatra állítjuk.
  7. Amikor az összes kész, porcukorral megszórjuk. A koktélcseresznyéket félbevágjuk, a fenyők tetejére tűzzük: ez lesz a csúcsuk.