Havas háztető
Hozzávalók
készen kapható mézes tortalap, vagy 6 tojásból sütött vékony piskótalap | 3 darab |
---|
Mázhoz
víz | 4 evőkanál | |
---|---|---|
vaj vagy sütőmargarin | 10 dekagramm | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
cukor | 15 dekagramm |
Töltelékhez
darált háztartási keksz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 4 evőkanál | |
rum | 2 evőkanál | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
margarin | 5 dekagramm | |
tej | 2.5 dl |
Szóráshoz
kókuszreszelék | 10 dekagramm |
---|
Vaníliás krémhez
tej | 5 dl | |
---|---|---|
cukor | 4 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
főzős vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
margarin | 15 dekagramm |
Desszertek: Havas háztető a sok
Elkészítés
Egy tésztalapot tálcára teszünk, ha piskótát használunk, előbb hosszában 3 felé vágjuk, majd a töltelék hozzávalóiból henger alakot gyúrunk és a tészta közepére fektetjük. A krémhez a hozzávalókból, a margarin kivételével gyakran kevergetve, sűrű krémet főzünk. Amikor már csak langyos, belekeverjük a margarint is. A krémet a töltelék köré kenjük háromszög alakban, majd mindkét oldalról megtámasztjuk egy-egy tésztalappal, hogy háztető formát kapjunk. Hűtőbe tesszük dermedni. A máz hozzávalóit simára főzzük, majd hűlni hagyjuk. Mielőtt teljesen megszilárdulna, a tészta tetejét bevonjuk vele és megszórjuk a kókuszreszelékkel. Ismét hűtjük, majd forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.