Feltöltve:

Házi fondant

access_alarm 20
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Ráma1 evőkanál
zselatin1 evőkanál
víz6 evőkanál
méz2 evőkanál
porcukor, amennyit felvesz1 kevés

Desszertek: Házi fondant a sok

Elkészítés

1. lépés

Első lépésben a porcukort egy sűrű szitán, pl teaszűrőn átszitáljuk. Ez lényeges momentum, mert fontos, hogy minél finomabb porcukrot kapjunk. Egy részét a porcukornak félretesszük, majd a keverő tálban egy lyukat képezünk a porcukor közepébe.

2. lépés

A zselatint a folyadékkal összekeverjük. Én eleve abban az edényben szoktam ezt tenni, ami illeszkedik egyik lábasomra, így kevesebbet kell mosogatni.

3. lépés

Időközben egy lábasba teszünk kb. 2-3 ujjnyi vizet forrni. Amikor forr, rátesszük a zselatinos folyadékot és addig melegítjük, míg teljesen felolvad a zselatin, közben kevergetjük.

4. lépés

Mikor felolvadt, hozzátesszük a mézet és a Ramát.

5. lépés

Addig kevergetjük, amíg teljesen feloldódik benne a Rama.

6. lépés

A zselatinos masszát a porcukorhoz adjuk, majd kanállal keverjük bele a porcukort mindaddig, amíg bírjuk. Utána a kezünkkel gyúrjuk tovább hozzá a porcukrot. Én keverőtálban szoktam végig gyúrni, de van aki kiveszi és munkalapon gyúrja készre, nekem így jobban kezemre áll, végül is mindegy, hogy hol csináljuk.

7. lépés

Addig adagoljuk hozzá a porcukrot, amíg szép, egynemű, gömbé álló, kézhez még jócskán tapadó masszát nem kapunk. A porcukrot a vége felé már csak kanalanként adagoljuk és addig ne tegyünk hozzá újabb adagot, amíg jól nem dolgoztuk bele a masszába, mert lehet már az az 1 kanál is elegendő. Ha tortát szeretnénk bevonni vele hagyhatjuk lágyabbra, figurák részére viszont kicsit keményebbre, ezt gyakorlattal lehet kitapasztalni.

8. lépés

Miután kész vagyunk, csomagoljuk duplán bele egy fóliába. A fóliát jó ha még az elején odakészítjük, mert ragacsos kézzel nehéz a fóliával bánni. Hagyjuk pihenni a kész masszát szobahőmérsékleten kb. 6 órán át.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 75"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 25"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem