A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hogy lágy puha tésztát kapjunk addig míg sima, ruganyos nem lesz. A végén amikor már majd nem jó a tészta hozzáteszünk 2 evőkanál olajat is, hogy az edény falától elváljon és ne száradjon annyira a tészta míg pihentetjük.
Két cipóba osztjuk, tetejét megkenjük olvasztott margarinnal, és egy nagyobb tállal ami teljesen befedi letakarjuk. Pihentetjük 30 percet. Míg pihen a tészta addig elkészítjük az alma tölteléket.
Egy nagyobb asztalt leterítünk egy abrosszal és kissé megszórjuk liszttel. Megolajozzuk a kezünket és a tésztát az abrosz közepére helyezzük. A tésztát is megkenjük olajjal és a kézfejünkkel elkezdjük körbe-körbe húzogatni, addig végezzük a nyújtogatást amíg az asztal széleit is betakarja és a tészta még mindig nyújtható. A rétestésztának hártyavékonyságúnak kell lennie. Az asztal szélén lenyúló rétes tésztát a kezünkre csavarva leszedjük. A kinyújtott tésztát vékonyan olajjal meglocsoljuk.
A 60 dkg almát megpucoljuk, lereszeljük, majd a levét kissé kinyomkodjuk.
A kinyomkodott almát összekeverjük1 kávéskanál fahéjjal és 15-20 dkg darált dióval.
A kinyújtott tésztán, a tölteléket elosztjuk, az asztal szélein ha maradt még lecsüngő tészta azt felhajtjuk és ezt a részt is megolajozzuk. Majd az abrosz széleit megfogva felemeljük és kis mozdulattal dobunk rajta egye kicsit, hogy ráhajtódjon.
A tepsit szintén olajjal kikenjük és a feltekert rétest a tepsi hosszának megfelelően rudakra vágjuk. A tetejét tojás és tejföl keverékével megkenjük.
Szép pirosra megsütjük egyenletes tűznél kb. 45-50 perc 150 fokon.