Házi krémes
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 3 evőkanál | |
---|---|---|
víz | dl | |
cukor | 15 dekagramm | |
tej | 3 dl | |
tejszín | 4 dl | |
leveles tészta | 2 csomag | |
főznivaló vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
vanília rúd | 2 darab | |
étkezési zselatin | 1 csomag |
Desszertek: Házi krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
A leveles tészta lapokat kockákra vágjuk és 200 fokon 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
2 dl tejet felforralunk a fele cukorral és a kikapart vanília rúddal. Amikor felforrt, akkor lehúzzuk a tűzről és folytonos keverés mellett hozzáadjuk az 1 dl tejjel elkevert pudingport. Visszarakjuk a tűzre, belerakjuk a Rámát és készre főzzük.
Egy kis edénybe fél dl vízben felrakjuk a zselatint, felfőzzük, amikor kezd forrni, akkor készre hűtjük.
Keverőtálba rakjuk a tejszínt, robotgéppel keményre verjük, közben beleszórjuk a többi cukrot és a pudingos krémet. Jól összeverjük, a végén beleöntjük a lehűtött zselatint.
A tésztát középen kettévágjuk és megtöltjük a töltelékkel. Lehűtjük.
A tetejére porcukrot szórunk.