Házi krémes
Házi krémes
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • liszt - 30 dekagramm
    • Ráma - 15 dekagramm
    • tejföl - 2 dl
    • tojássárgája - 2 darab
    • só - 1 kevés

    Krémhez

    • tojásfehérje - 10 darab
    • cukor - 10 evőkanál
    • víz - 1 liter
    • vaníliás pudingpor - 3 púpos kávéskanál
    • vaníliás cukor - 4 csomag

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük. Közepes méretű tepsi nagyságúra kinyújtjuk, amit Ramával kikenünk, lisztezünk és egyenként világosra sütjük lapokat.
    2. A krémhez a vizet, a cukrot és a vaníliás cukrot felforraljuk, majd belekeverjük a csomómentesre kikevert pudingporokat és sűrűre főzzük. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd a pudingos krémbe keverjük és még pár percig folyamatos keverés mellett főzzük.
    3. Az egyik tésztát egy mélyebb tepsibe tesszük, majd ráöntjük a krémet, a tetejét pedig befedjük a másik tésztalappal és hagyjuk teljesen kihűlni. Szeletelés után porcukorral meghintve tálaljuk.