Feltöltve:

Házi krémes

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

krem

vaníliás, vagy tejszínes pudingpor2 csomag
púpozott liszt3 evőkanál
porcukor20 dekagramm
vaníliás cukor3 csomag
tojás6 darab
tojássárgája1 darab
víz, vagy tej1 liter
citromlé1 kevés

Tészta

liszt30 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojásfehérje1 darab
1 csipetnyi
hideg víz6 evőkanál
ecet2 evőkanál

Desszertek: Házi krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.

Elkészítés

1

Elkészítjük a tésztát. A lisztet a Ramával összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalókkal összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk, hogy a Rama ne olvadjon meg. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd feltekerjük. Négyfelé vágjuk és egyenként újra vékonyra kinyújtjuk. Egymásra fektetjük és hűtőben 20-30 percig pihentetjük, de akár előző este is elkészíthetjük.

2

A tésztát kétfelé vesszük és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Én 20x25-ös tepsibe csináltam. Érdemes mind a négy oldalán 1-2 cm-el nagyobbra nyújtani, mert összezsugorodik sütés közben. Villával megszurkáljuk, hogy sülés közben ne hólyagosodjon fel. Tepsi hátán, sütőpapíron, előmelegített, forró sütőben zsemleszínűre sütjük.

3

Elkészítjük a krémet. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verünk. A tojássárgát a porcukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a pudingport, majd némi vízzel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi vizet és sűrűre főzzük. Miután besűrűsödött, hozzáadjuk a tojásfehérjét és pár percig még a tűzön hagyva kevergetjük. Én a citromnak a levét is belefacsartam.

4

Egyik lapot tepsibe helyezzük, a krémet még forrón ráöntjük és egyből ráhelyezzük a szebbik lapot. Sokan a felső lapot kockára vágva helyezik rá a könnyebb szeletelhetőség végett. Én enélkül is szépen feltudtam szeletelni.

5

Kihűtve, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem