Feltöltve:

Házi kürtöskalács

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

olvasztott Rama10 dekagramm
tojás2 darab
2 teáskanál
liszt50 dekagramm
élesztő3 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tej2 dl
kristálycukor2 evőkanál

Szóráshoz

kristálycukor1 darab

Desszertek: Házi kürtöskalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a vaníliás cukrot és belemorzsoljuk a száraz élesztőt. Felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a liszthez és hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Néhány percig robotgéppel dagasztjuk, majd langyos helyen letakarva, egy órát kelesztjük.

2

Lisztezett gyúródeszkán fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. A tésztát körkörösen, csigavonalban, 3 cm-es csíkokra vágjuk és ezt spirál alakban feltekerjük a papírgurigára, amit előzőleg bevonunk alufóliával. Ettől lesz házi a recept, persze akinek van otthon erre a célra készült dorongja, akkor arra.

3

Kenjük be a tésztát vizes ecsettel és szórjuk meg kristálycukorral. A cukrot ízesíthetjük darált dióval, őrölt fahéjjal is.

4

Tegyük tepsibe és 20 percig süssük 170 fokon. Ha kész, csúsztassuk le a dorongról.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem