Feltöltve:

Házi kürtöskalács

access_alarm 30
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

olvasztott Rama10 dekagramm
tojás2 darab
2 teáskanál
liszt50 dekagramm
élesztő3 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tej2 dl
kristálycukor2 evőkanál

Szóráshoz

kristálycukor1 darab

Desszertek: Házi kürtöskalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a vaníliás cukrot és belemorzsoljuk a száraz élesztőt. Felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a liszthez és hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Néhány percig robotgéppel dagasztjuk, majd langyos helyen letakarva, egy órát kelesztjük.

2. lépés

Lisztezett gyúródeszkán fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. A tésztát körkörösen, csigavonalban, 3 cm-es csíkokra vágjuk és ezt spirál alakban feltekerjük a papírgurigára, amit előzőleg bevonunk alufóliával. Ettől lesz házi a recept, persze akinek van otthon erre a célra készült dorongja, akkor arra.

3. lépés

Kenjük be a tésztát vizes ecsettel és szórjuk meg kristálycukorral. A cukrot ízesíthetjük darált dióval, őrölt fahéjjal is.

4. lépés

Tegyük tepsibe és 20 percig süssük 170 fokon. Ha kész, csúsztassuk le a dorongról.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 180"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem