Házi pilótakeksz másképpen
Hozzávalók
A tésztához
búzaliszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 25 dekagramm | |
Rama margarin | 25 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
sütőpor | 1 darab | |
vanília rúd (belseje) | 1 darab | |
kakaópor | 2 evőkanál |
A krémhez
porcukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 2 darab | |
búzaliszt | 4 púpos evőkanál | |
étkezési keményítő | 2 csapott evőkanál | |
holland kakaópor | 2 evőkanál | |
tej | 4 dl | |
Ráma | 10 dekagramm |
Desszertek: Házi pilótakeksz másképpen a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
A lisztet, a porcukrot, az átszitált sütőport, a vanília kikapart belsejét jól összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a margarint, majd jól összedolgozzuk, ha kell kevés tejjel. 2 részre osztjuk, és az egyikbe belegyúrjuk a kakaót. Lisztezett deszkán előbb az egyik, majd a másik tésztát 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, és virágmintás szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A margarin kivételével az összes szilárd hozzávalót egy kisebb edénybe tesszük, összekeverjük, és hozzáadjuk a tejet is. Jól elkeverjük, és lassú tűzön folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és még melegen a margarint is hozzákeverjük.
Folyamatosan kevergetve kihűtjük. Ha a sütik kihűltek, akkor 1 fehéret és 1 kakaósat a krémmel összeragasztunk. Kb. 60 db készíthető belőle. Teljes elkészülési idő: 90 perc.