Házi puncs szelet
Hozzávalók
tojássárgája | 3 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 20 dekagramm | |
cukor | 28 dekagramm | |
liszt | 3 evőkanál | |
nyers tojás | 8 darab | |
porcukor | 25 dekagramm | |
tojásfehérje | 3 darab | |
2,8 % -os tej | 3 dl | |
főznivaló puncs ízű pudingpor | 4 csomag |
Desszertek: Házi puncs szelet a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Rózsaszín piskótát készítünk, az alábbiak szerint:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 8 dkg kristálycukorral habosra keverjük. A fehérjét a maradék 20 dkg cukorral krémes habbá verjük.
A sárgára rászedjük a fehérjehab egyharmadát és összekeverjük. A többi habot is rákanalazzuk, lazán elkeverjük, de nem teljesen simára.
Két részletben rászórjuk az átszitált puncsos pudingport és óvatosan a habhoz adjuk.
A tésztát egy sütőpapírral kibélelt 25x35 cm-es tepsibe öntjük, majd elsimítjuk. Előmelegített sütőben 200 C-on 25 percig sütjük.
A sütőből kivéve egy vékony, tiszta konyharuhával befedjük, hogy ne száradjon meg a piskóta teteje. Fontos, hogy csak egy réteggel fedjük be, mert egyébként nem tud eltávozni a gőz és bevizesedik a piskóta.
Míg a lap hűl, elkészítjük a krémet: a lisztet egy kevés tejjel pépesre keverjük, majd a tojássárgát is belekeverjük. A maradék tejet felforraljuk.
A forró tejet a lisztes pépre öntjük, majd újraforrásig főzzük. Ezután egy tálcára öntjük és szétterítve kihűtjük.
A puha Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd a lefőzött alapot is belekeverjük. Rummal, vagy rumaromával ízesítjük, gyerekek esetében rumaromával!
A kihűlt tésztát középen kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel.
A tojásfehérjét a porcukorral gőz felett habbá verjük, majd rákenjük a tetejére és hullámosra mintázzuk.
Ezután a hűtőbe tesszük legalább 4 órára, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
A szeletek tetejét rózsaszín gyöngycukorral díszíthetjük.