Feltöltve:

Házi rétes

150
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

1 csipetnyi
meggy1 darab
fahéj1 darab
cukor1 darab
alma1 darab
tojássárgája1 darab
mazsola1 kevés
cukor1 kevés
citrom reszelt héja1 darab
vaníliás cukor1 csomag
túró0.5 kilogramm

A tetejére

olvasztott Rama1 darab

A tésztához

liszt (fele sima, fele rétes)0.5 kilogramm
étolaj2 evőkanál
ecet1 evőkanál
1 kávéskanál
langyos víz4 dl

Desszertek: Házi rétes a sok Rétes recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet összekeverem, a vízben elkeverem a sót és az ecetet. A liszthez keverem az olajat és annyi folyadékot, amennyitől puha állagú, rugalmas tészta lesz. Először nem öntöm hozzá mind, inkább még adok hozzá szükség szerint. Jól kidolgozom, olajjal megkenem a tetejét, egy lábassal letakarom és egy fél órát hagyom pihenni, majd 2 cipót készítek belőle. Az asztalt egy tiszta abrosszal leterítem, liszttel meghintem, a tésztát megkenem olajjal és először a kézfejjel nyújtom, amekkorára csak lehet, majd az abroszra teszem és körben, egyenletesen nyújtom nagyon vékonyra. A vastagabb szélét körben leszedem, majd elterítem a tésztán a tölteléket. Én úgy készítettem, hogy három részre osztottam és így egy tésztába nem csak egy töltelék jutott a képen ezt látni. Az abrosz segítségével feltekerem. A rudat tepsi hosszúságúra vágom. Én ott vágtam el, ahol az egyes töltelékek véget értek, a végeit összenyomom és sütőpapíros tepsibe fektetem. Olajjal, vagy tejföllel lekenem a tetejét és 200 °C-os sütőben megsütöm.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem