Feltöltve:

Házi sárgabaracklekvár

access_alarm 80
cake Könnyű
person_outline 5 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor50 dekagramm
szalicil1 csipetnyi
sárgarbarack1 kilogramm
zseléfix1 csomag

Desszertek: Házi sárgabaracklekvár a sok Lekvár recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A sárgabarackokat alaposan megmossuk, magjukat eltávolítjuk és húsdarálón ledaráljuk, majd összekeverjük a cukorral. Jól lefedve 12 órát állni hagyjuk.

2. lépés

Ha pihent, utána beletesszük a zseléfixet és feltesszük főzni. Figyelünk rá és néha keverjük meg, amíg felforraljuk. Ha már forr, akkor beletesszük a szalicilt és még 5-10 percig főzzük. A habot a tetejéről leszedjük.

3. lépés

A megmosott üvegeket egy hideg vízzel teli lábosba tesszük és ebbe merjük a kész lekvárt. Rátesszük a kupakokat és azonnal fejre állítjuk az üvegeket. Így hagyjuk 10 percig. Ezalatt rászívja magát a vákuum és nem kell dunsztolni. 10 perc elteltével visszafordítjuk őket és ha kihűltek akkor mehetnek a helyükre.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 5"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 55"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 55"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 1"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem