Feltöltve:

Házi vaníliás-csokis karika

access_alarm 50
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz25 dekagramm
víz12 evőkanál
tojás4 darab
olaj4 evőkanál
finomliszt4 evőkanál
1 csipetnyi
sütőpor1 darab
kristálycukor25 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
citrom reszelt héja1 darab
keserű kakaópor8 evőkanál

Desszertek: Házi vaníliás-csokis karika a sok Sütemények , Aprósütemény recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A puha, szoba-hőmérsékletű Rama sütőmargarint a kétféle cukorral, a tojásokkal, a citrom reszelt héjával, a sóval és a sütőporral összeforgatott liszttel összegyúrjuk. Kicsit ragacsos marad a tészta, de így jó. Folpackba csomagoljuk és egy éjjelen át hűtőszekrényben pihentetjük.

2. lépés

Másnap meglisztezett gyúrólapra borítjuk és elfelezzük, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Ezután 7-8 milliméter vékonyságúra ellapítjuk, majd egy kb. 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A kis tésztakorongok közepét 1-1,5 cm átmérőjű szaggatóval szúrjuk ki. Az így előkészített karikákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.

3. lépés

Előmelegített sütőben, közepes lánggal (175 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) 2 adagban, adagonként 12-15 perc alatt megsütjük. Ha negyedórán át sütjük, kicsit szárazabb, kekszesebb lesz, míg 12 perc után inkább omlós.

4. lépés

A mázhoz valókat lábasba rakjuk és kevergetve addig melegítjük, míg a cukor fel nem olvad benne, az egész egy sűrű, sima massza nem lesz. A tűzről lehúzzuk, amikor már csak langyos, az olajat és az ecetet is belekeverjük.

5. lépés

A vaníliás karikák egyik oldalát belemártjuk, dermedni hagyjuk. Előfordulhat, hogy a csokimáz időközben annyira kihűl, hogy nem lehet belemártani a kis karikákat. Ilyenkor mindössze annyi a teendő, hogy egy kicsit újra megmelegítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek