Hédi kedvence
Hozzávalók
porcukor | 10 dekagramm |
---|---|
tojás | 1 darab |
Ráma | 4 dekagramm |
méz | 2 evőkanál |
tej | 2 evőkanál |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
liszt | 25 dekagramm |
krem
Ráma | 20 dekagramm |
---|---|
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
tej | 3 dl |
porcukor | 15 dekagramm |
Teteje
porcukor | 1 adag |
---|
Piskótatekercs
tojás | 8 darab |
---|---|
cukor | 16 dekagramm |
liszt | 16 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
lekvár | 1 darab |
Desszertek: Hédi kedvence a sok
Elkészítés
A porcukrot a tojással elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet, a kissé megolvasztott Ramát és a mézet, végül a szódabikarbónával elegyített lisztet. Jól összegyúrjuk, majd kettéosztva két vékony lapot sütünk belőle.
A piskótatekercshez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral vegyített lisztet, végül a fehérje keményre felvert habját.
A masszát kettévesszük és külön-külön 180 fokon megsütjük.
Mindkét piskótát lekvárral megkenjük, feltekerjük és kb 1 cm széles szeletekre vágjuk.
A pudingport 3 dl tejben felfőzzük és langyosra hűtjük. Ezután kisebb adagokban a cukorral habosra kevert Ramához adagoljuk.
Az egyik mézes lapot megkenjük a vaníliás krémmel, majd rárakjuk a felszeletelt piskótatekercset. Erre ismét vaníliás krém kerül, végül befedjük a másik mézes lappal.