Feltöltve:

Hédi kedvence

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

porcukor10 dekagramm
tojás1 darab
Ráma4 dekagramm
méz2 evőkanál
tej2 evőkanál
szódabikarbóna1 kávéskanál
liszt25 dekagramm

krem

Ráma20 dekagramm
vaníliás pudingpor1 csomag
tej3 dl
porcukor15 dekagramm

Teteje

porcukor1 adag

Piskótatekercs

tojás8 darab
cukor16 dekagramm
liszt16 dekagramm
sütőpor1 csomag
lekvár1 darab

Desszertek: Hédi kedvence a sok

Elkészítés

1

A porcukrot a tojással elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet, a kissé megolvasztott Ramát és a mézet, végül a szódabikarbónával elegyített lisztet. Jól összegyúrjuk, majd kettéosztva két vékony lapot sütünk belőle.

2

A piskótatekercshez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral vegyített lisztet, végül a fehérje keményre felvert habját.

3

A masszát kettévesszük és külön-külön 180 fokon megsütjük.

4

Mindkét piskótát lekvárral megkenjük, feltekerjük és kb 1 cm széles szeletekre vágjuk.

5

A pudingport 3 dl tejben felfőzzük és langyosra hűtjük. Ezután kisebb adagokban a cukorral habosra kevert Ramához adagoljuk.

6

Az egyik mézes lapot megkenjük a vaníliás krémmel, majd rárakjuk a felszeletelt piskótatekercset. Erre ismét vaníliás krém kerül, végül befedjük a másik mézes lappal.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem