Hemingway -szelet
Hozzávalók
Diós tészta
finomliszt | 1 evőkanál | |
---|---|---|
kakaópor | 4 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
zsemlemorzsa | 8 dekagramm | |
vágott dió | 6 dekagramm | |
darált dió | 6 dekagramm | |
porcukor | 24 dekagramm | |
lágy Rama | 16 dekagramm | |
tojás | 8 darab |
Bevonó
hideg Rama | 2 dekagramm | |
---|---|---|
étcsokoládé | 10 dekagramm |
krem
dió | 20 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
rum | 1 kevés | |
lágy Rama | 25 dekagramm |
Piskótatekercs
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
baracklekvár | 0.5 pohár | |
finomliszt | 6 evőkanál | |
cukor | 6 evőkanál |
Desszertek: Hemingway -szelet a sok
Elkészítés
Piskótatekercs: két darab 3 tojásos, vékony, lapos piskótalapot sütünk a szokásos módon. A piskótákat hosszában kétfelé vágjuk. Még forrón, mindegyiket megkenjük a pikáns lekvárral, majd feltekerjük. Az így elkészített négy hosszú tekercset arányosan elosztva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Diós tészta: a diós tésztához a 8 tojássárgát, a Ramát és a porcukrot jól kikeverjük, hozzáadjuk a darált diót és a darabolt diót, a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport, a kakaót, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot. Az egészet óvatosan összekeverjük és ráöntjük a tekercsekre úgy, hogy betakarja azokat. Előmelegített 170 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt, a tetejére az alábbi krémet kenjük: a darált diót összekeverjük a porcukorral, leöntjük kevés rummal, vagy forró tejjel, amennyit felszív (ne legyen lágy a massza) és belekeverjük a habos Ramát.
A tetejét csokoládéval vonjuk be, vagy a tortafésűvel kócosított krémet megcsorgatjuk olvasztott csokoládéval.