Hétköznapi ínyenc torta
Hétköznapi ínyenc torta
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 25 dekagramm
    • cukor - 15 dekagramm
    • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • tej - 2.5 dl
    • Dr. Oetker Sütőpor - 1 csomag
    • kakaó - 3 evőkanál

    A krémhez

    • Rama Vajas Íz - 20 púpos kávéskanál
    • porcukor - 15 dekagramm
    • Nescafé, vagy más ízesítő - 1 evőkanál

    A tetejére

    • tej - 4 dl
    • Dr. Oetker étcsokoládés puding - 1 csomag
    • cukor - 4 evőkanál
    • durvára vágott dió - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A tésztához keverjük el a cukrot a vajjal és a tojással, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és keverjük simára. Süssük kerek tortaformában tűpróbáig, 180 fokon (kb. 30 perc), majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, vegyük ki a formából, és vágjuk ketté, hogy megkenhessük a krémmel (amit elkészítünk, míg a tészta hűl).
    2. A krém hozzávalóit tegyük egy tálba, és kézi mixerrel habosítsuk ki. Kenjük meg a tortánkat a krémmel, és tegyük vissza a formába.
    3. Főzzük meg a pudingot a leírtak szerint, és öntsük a formában pihenő tortánk tetejére. Szórjuk meg a dióval, s hagyjuk picit hűlni, mielőtt a hűtőbe tennénk, hogy teljesen megdermedhessen rajta a puding.